Atentie celor care merg in week-end pe litoral: un nou ciclon, de genul celui din Grecia, ar putea afecta litoralul tarii noastre

11 Iul 2019

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a spus, potrivit observator.tv,  că furtuna din Grecia din cauza careia au murit sase oameni, intre care doi romani,  o mama si fiul ei, s-a format din cauza unui ciclon mediteranean.

  • Atentie celor care merg in week-end pe litoral: un nou ciclon, de genul celui din Grecia, ar putea afecta litoralul tarii noastre

Potrivit Alinei Serban acest ciclon mediteranean a afectat sudul Italiei şi s-a intensificat când a ajuns in nordul Greciei, din cauza temperaturilor mari, de peste 35 de grade Celsius.

Alina Şerban a precizat că ciclonul care a lovit Grecia a slăbit în intensitate, dar ca, dupa toate probabilitatile, unul nou se va dezvolta în weekend, care va lovi sud-estul Europei.

"Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal", a mai spus Alina Şerban.

SHARE