Alina Bica, plângere contra lui Kovesi, pentru represiune nedreaptă, cere despăgubiri uriaşe

21 Feb 2019

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a declarat că nu intenționează să mai revină vreodată în România și pentru ca acest deziderat să fie posibil, a depus o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi împotriva unui alt procuror, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, solicitând despăgubiri de două milioane de euro.

  • Alina Bica, plângere contra lui Kovesi, pentru represiune nedreaptă, cere despăgubiri uriaşe

Bica susține că a fost arestată nelegal 80 de zile într-un dosar în care ulterior a fost achitată şi a solicitat instanței instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi.

"Eu am formulat o completare la plângerea penală pe care am depus-o în iunie 2018. Mă constitui parte civilă împotriva dumneaei şi împotriva domnului procuror Popovici.

Vreau să subliniez că acest procuror Popovici a fost cel care m-a investigat şi care m-a trimis în judecată în toate cele trei dosare. Este cel care a făcut presiuni împotriva martorilor din dosare şi care a servit-o pe doamna Kovesi aşa cum a dorit domnia sa.Am cerut despăgubiri în valoare de două milioane de euro şi am cerut instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi", a declarat Alina Bica, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"Această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecţie în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European. Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018. Prin urmare, la vremea respectivă doamna Kovesi nu anuntase niciun fel de intenţie cu privire la o eventuală candidatură, nu se purtau discuţii legate de calităţi pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare", a precizat Bica.

SHARE