Al treilea doctor rus s-a aruncat pe geamul unui spital unde sunt ingrijiti bolnavii de CoVid 19

03 Mai 2020

Al treilea medic rus s-a aruncat pe o fereastră a spitalului unde fusese internat de CoVid 19, după ce s-a revoltat ca medicii se confruntă cu presiuni intolerabile legate de munca in mediul cu coronavirus, informeaza o publicatie britanica.

  • Al treilea doctor rus s-a aruncat pe geamul unui spital unde sunt ingrijiti bolnavii de CoVid 19

Alexander Shulepov, în vârstă de 37 de ani, se luptă acum pentru viața sa: cei doi doctori care s-au aruncat pe geam inaintea lui au decedat, Shulepov insa s-a ales cu traumatisme craniene grave. El ar fi recurs la gestul disperat, după ce a inregistrat un video in care sustinea că i-au fost dat ordine să lucreze, în ciuda faptului ca a fost testat pozitiv pentru Covid-19. El a mai filmat inca un video, dar in care nega ca ar fi fost obligat sa munceasca, retragandu-si afirmatiile. Cea de a doua filmare a avut loc pe patul de spital, cand Shulepov era deja internat ca pacient, sub diagnostivul de CoVid 19.

Sâmbătă, în timp ce era internat la spitalul raional Novousmanskaya, medicul s-a aruncat pe o fereastră de la etajul doi al spitalului in care era internat si a suferit fracturi craniene. El este acum în stare gravă.

Alte doua doctorite din Rusia au murit recent după ce au căzut de la ferestrele spitalului. Amandoua luasera pozitie in fata sefilor lor  din cauza lipsei de echipament de protectie.

Cele doua filmari ale lui Șulepov au fost realizate de un coleg, Alexander Kosyakin, care si el - cu o zi mai devreme - a fost chemat de poliție sub suspiciunea răspândirii de fake news, după ce s-a plâns de lipsa costumelor si mastilor protectoare pentru personalul medical.

Șefii spitalului au susținut că solicitarile personalului sunt nefondate, dar medicii s-au revoltat tocmai pentru ca infectarea lui Shulepov a fost o dovada clara a lipsei de echipament. Zvonurile au aparut imediat: oamenii spun ca doctorul a fost fortat sa inregistreze un al doilea video, prin care isi retragea acuzatiile. Directorul spitalului, Igor Potanin, a refuzat sa comenteze in vreun fel tragedia.

SHARE