Acuzatii grave: sefii Politiei Caracal anuntau infractorii inainte sa porneasca in cautarea lor

13 Aug 2019

Şefii Poliţiei Caracal anunţau infractorii înainte de intervenţii, a acuzat, marţi, Remus Rădoi, poreclit “Codita”, omul de afaceri care a fost sunat de adjunctul Poliţiei Olt în seara în care a fost căutată Alexandra Măceşanu, după ce fata a apelat de trei ori la 112 pentru a fi salvată.

  • Acuzatii grave: sefii Politiei Caracal anuntau infractorii inainte sa porneasca in cautarea lor

Rădoi a ieşit, marţi, din sediul Poliţiei Caracal şi a declarat că audierea sa a fost amânată.

„S-a amânat audierea mea. Nu cunosc exact (motivul – n.r.), presupun că mai este cineva la audieri şi nu se va putea face asta. Vor reveni cu un telefon, cel mai probabil luni”, a declarat Rădoi.

Firmele controlate de Remus Rădoi, cel care a fost chemat să ajute Poliţia în cazul crimelor din Caracal, derulează contracte bănoase cu instituţiile statului. Acesta spune că toate contractele sunt „perfect legale”, obţinute prin licitaţie şi că „ne facem datoria mai bine decât Poliţia”, informeaza mediafax.ro

Remus Rădoi a declarat anterior, la intrarea în sediul Poliţiei Caracal, că intenţionează să vorbească despre modul în care şefi din Poliţia Caracal anunţau infractorii înainte de a descinde într-un dosar.

„Am lăsat şi un memoriu care a fost direcţionat către DGIPI. Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracţional au fost nişte nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări aşa cum trebuia, pe o perioadă bună de timp, la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime sau faptul că s-au audiat în aceeaşi clădire cu infractorii sau faptul că cu o săptămână înainte infractorii ştiau că va urma percheziţia sau faptul că unii dintre infractori au afirmat că au legătură directă în DIICOT şi dovada clară că a sunat şi un lucrător în DIICOT, care l-a informat că e în dosar şi va urma şi o percheziţie”, a declarat Remus Rădoi, care are afaceri în domeniul pazei în Caracal.

„(Am mai arătat – n.r.) faptul că domnul procuror mi-a spus că există probe suficiente şi vor fi arestate 10 persoane şi nu s-a mai întâmplat, dar şi faptul că în urma informării mele cu privire la acest clan, respectiv a informării conducerii Poliţiei Caracal, conducerea Poliţiei Caracal a sunat pe liderul grupării şi l-a informat mot-a-mot, reproducându-i toate cuvintele despre ceea ce eu spusesem. Adjunctul Poliţiei Caracal a fost informat de mine telefonic şi apoi fizic faţă în faţă despre faptul că gruparea este într-un local având asupra lor tot felul de arme albe şi urma să descindă în local. Am informat despre asta şi am cerut măsuri pentru a-i surprinde şi rezultatul a fost acela că şeful clanului a fost sunat şi i s-a spus că o să vină şi o să descindă acolo. Şeful clanului m-a sunat pe mine şi mi-a spus că sunt un prost că tot ceea ce fac ajunge mai devreme sau mai târziu la ei şi că mai bine aş face ca în seara respectivă să trimit paza acasă şi să îi las”, a afirmat Remus Rădoi.

Remus Rădoi a fost solicitat, după apelurile la 112 ale Alexandrei, care şi-a anunţat răpirea, să ajute Poliţia cu informaţii despre o maşină. Cererea a fost făcută de adjunctul IPJ Olt de la acea vreme, Nicolae Alexe.

Cazul Alexandra a scos la iveală faptul că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepţie şi că au mai fost şi alte dosare.

El i-ar fi reproşat chiar şefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicuşor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

 

SHARE