A încetat din viață Lucian Bolcaș, Dumnezeu să-l odihnească!

11 Mar 2020

S-a stins din viață Lucian Bolcaș, fost avocat și politician, fost vicepreședinte al Partidului România Mare (PRM), deputat al Parlamentului României în legislaturile 2000-2004, 2004-2008. Avea 77 de ani, Dumnezeu să-l odihnească!

  • A încetat din viață Lucian Bolcaș, Dumnezeu să-l odihnească!

Lucian Bolcaș avea o poveste de viață pe care puțini oameni o cunosc. Unchiul său, avocat dr. Nicolaie Bolcaş, a fost îngropat de viu în noaptea de Vinerea mare 1919 de trupele ungureşti în comuna Lunca (Beiuş), pentru că a participat la mişcarea de rezistenţă românească împotriva ocupanţilor. Locuitorii zonei îi cinstesc memoria de martir al neamului în fiecare an. 

Într-o declarație dată la împlinirea a 77 de ani, Lucian Bolcaş a vorbit  despre cel mai mare regret al său.

"Este la fel de greu să vorbeşti despre regrete. Întotdeauna, pe parcursul unui drum, ai succese, ai împliniri, dar în acelaşi timp ai şi eşecuri. Mi s-a întâmplat ca idei propuse de mine să nu fie concretizate, să fie combătute până la înlăturarea lor.

În viaţă mi-am dorit întotdeauna, pentru mine, dar și pentru ceilalţi anumite lucruri. Totdeauna m-am resemnat, m-am mulţumit cu ceea ce am reuşit să obţin prin propriile mele eforturi, nu prin alte mijloace. Cel mai mare regret în cariera mea a fost şi este că nu am putut să cuprind atâta bogăţie de idei câte se strâng în această minunată profesie.

Am fost surprins şi plăcut şi neplăcut, dar poate asta este şi construcţia mea psihică, nu am avut şocuri", a  spus Lucian Bolcaş.

SHARE