Revoluția continuă! O altă vacă a evadat în drum spre abator și trăiește pe o insulă!

15 Apr 2019

După ce Hermien, o cornută din Olanda și-a câștigat dreptul la viață, evadând în momentul în care trebuia transportată spre abator, o altă vacă a simțit nevoia să înfrunte destinul și să scape de cuțitul măcelarului, de data aceasta în Polonia.

  • Revoluția continuă! O altă vacă a evadat în drum spre abator și trăiește pe o insulă!

Animalul a reuşit să scape luna trecută după ce a refuzat să intre într-un camion care urma să o transporte la un abator. Ea a dărâmat un gard de metal şi a zbughit-o  către un lac din apropiere. Părând să îndeplinească un plan prestabilit, vaca a intrat în apă şi a înotat până la insula din mijlocul lacului, iar în prezent luptă cu oricine ar încerca să-i atenteze la dreptul la viaţă, relatează The Independent.

Proprietarul său a încercat timp de o săptămână să o prindă pentru a o duce înapoi la fermă, însă s-a ales cu o mână ruptă şi cu vânătăi, potrivit emisiunii Wiadomosci de la televiziunea poloneză. El s-a lăsat păgubaş şi s-a asigurat în schimb că animalul are hrană suficientă pentru a supravieţui.

Un veterinar chemat să asomeze animalul l-a informat pe proprietar că a rămas fără tranchilizante şi că ar avea nevoie de câteva zile pentru a face rost de un nou set.

Nici intervenția pompierilor nu a fost una de succes, ei au folosit o barcă pentru a prinde animalul, dar acesta a înotat circa 50 de metri, până pe o peninsulă din apropiere. Comandantul echipei de pompieri din regiune a declarat că animalul era sănătos, dar foarte speriat, ceea ce a îngreunat munca oamenilor săi.

Fermierul a luat în considerare și ideea de a împușca animalul, dar un politician polonez s-a oferit să plătească prețul pentru vaca să fie lăsată să trăiască în pace.

În ciuda faptului că fermierul lua în considerare varianta de a împuşca animalul, un politician din Nysa, Czeslaw Bilobran, a declarat că vaca va fi lăsată să trăiască în pace.

″Ea a scăpat în mod eroic şi s-a infiltrat pe insula din mijlocul lacului, loc în care se află şi astăzi. ⁣Ea nu s-a predat în faţa pompierilor care au vrut să o transporte cu barca şi este încă pe câmpul de bătălie. Nu sunt vegetarian, însă tăria de caracter a acestei vaci şi voinţa sa de a lupta pentru supravieţuire sunt de nepreţuit. De aceea, am hotărât să fac orice pentru ca vaca să fie dusă într-un loc sigur şi, în a doua etapă, ca recompensă pentru atitudinea ei, să îi garantez o ‘pensionare’ pe termen lung şi moarte din cauze naturale″⁣, a politicianul pe pagina sa de Facebook.

O altă vacă, pe nume Hermien, a devenit o veritabilă vedetă în Olanda după ce a reuşit să evadeze în timp ce era transportată spre abator şi s-a ascuns într-o pădure pentru a scăpa de destinul ce îi era rezervat.

După două luni a fost în cele din urmă capturată la începutul lunii februarie şi va avea parte de o viaţă liniştită într-un refugiu pentru bovine din nordul ţării. “Hermien a ajuns în sfârşit acasă, după un drum lung, solitar şi stresant către libertate”, au scris administratorii acelui adăpost pentru animale pe site-ul lor de internet.

Ei au salutat totodată curajul vacii Hermien, care “s-a luptat pentru viaţa ei” şi care a reuşit în cele din urmă să obţină un “bilet de aur” care îi asigură un sfârşit liniştit al vieţii sale.

SHARE