O văcuță aventuroasă a fugit în lume cu o turmă de zimbri

11 Mar 2019

O vacă până la un moment dat extrem de domestică a ales să părăsească ferma la care-și ducea viața liniștită, evident și boul aferent, probabil, pentru a trăi o aventură alături de o turmă de zimbri.

  • O văcuță aventuroasă a fugit în lume cu o turmă de zimbri
  • O văcuță aventuroasă a fugit în lume cu o turmă de zimbri

Gestul văcuței a surprins pe toată lumea, inclusiv pe biologi. fost surprinzător pentru biologii polonezi

Vaca domestică ”a ales libertatea“, fugind de la o fermă înainte de venirea iernii şi a fost văzută într-o turmă de circa 50 de bizoni, în pădurea de la frontiera cu Belarus, potrivit TVN24, citat de BBC.

Primul care a observat vaca perfect acomodată cu turma de bizoni a fost un ornitolog. 

”Nu este neobişnuit să vezi bizoni lângă pădurea Bialowieza, dar un anume animal mi-a atras atenţia, cu culoare brun-deschisă, diferită de restul cirezii de bizoni, care sunt maro închis“, a declarat acesta.

Inițial a crezut că animalul pe care l-a remarcat era un bizon care suferise o mutație, dar după ce l-a urmărit cu binoculul, a realizat că animalul era de fapt o vacă Limousin - o rasă franceză de vite, populară în Polonia. 

Tânărul animal părea sănătos, neameninţat de animalele sălbatice. Biologii au presupus că vaca se va întoarce înapoi la păşune odată ce iarna va deveni mai aspră, dar animalul a fost remarca din nou, după o săptămână, aparent sănătos şi ţinând pasul cu turma de zimbri.

Se presupune că turma de zimbri o salvase pe vacă de atacul unei haite de lupi, care, iarna, vin până la marginea pădurii din zona în care s-a întâmplat această poveste.

Deşi vaca poate să nu fie în pericol, biologii avertizează că ar putea reprezenta o ameninţare la adresa zimbrilor. Prietenia neobişnuită ar putea duce la împerechere, ceea ce ar contamina populaţia vulnerabilă de aproximativ 600 de bizoni Bialowieza cu hibrizi.

Văcuța este încă prea tânără pentru a se reproduce, dar se pare că aventura ei de iarnă trebuie să se termine înainte de venirea primăverii, pentru binele ei și al turmei. 

SHARE