Cum a reușit o cursă British Airways de la Londra la Dusseldorf să aterizeze din greşeală la Edinburgh, în direcția opusă

26 Mar 2019

Pasagerii unei curse aeriane British Airways, care plecaseră de la Londra și care se așteptau să ajungă la Dusseldorf, au fost întâmpinați la aterizare cu mesajul ”Bine aţi venit la Edinburgh“, informează BBC. 

  • Cum a reușit o cursă British Airways de la Londra la Dusseldorf să aterizeze din greşeală la Edinburgh, în direcția opusă

O tânără de 24 de ani, consultant în management, călătoreşte săptămânal de la Londra la Dusseldorf a povestit că, în momentul în care comandantul a anunţat că vor ateriza la Edinburgh, a crezut că este o glumă şi a întrebat însoţitorii de bord dacă vorbesc serios.

Comandantul i-a rugat pe pasageri să decidă dacă mai vor să ajungă la Dusseldorf, toți au confirmat.

”Pilotul a spus că n-are habar despre ce s-a întâmplat, că este o situaţie în premieră, iar echipajul încerca să afle ce se poate face“, a mai spus tânăra.

Potrivit tinerei, aeronava a stat parcată pe aeroportul din Edinburgh timp de două ore şi jumătate, iar apoi a decolat spre Germania.

”A fost foarte frustrant. Toaletele erau blocate, iar echipajul de bord terminase toate gustările pe care ni le putea oferi“, a mai declarat tânăra.

Aeronava, un zbor operată de WDL Aviation, în numele  British Airways, decolase de pe aeroportul London City, iar din cauza faptului că piloții au primit planurile de zbor eronate, au ajuns la Edinburgh.

Compania britanică a anunţat că verifică, alături de WDL, motivele pentru care această eroare a fost posibilă.

Duminică, ultimele curse ale aceleiaşi aeronave au fost de Londra - Edinburgh şi retur și este posibil ca un responsabil din cadrul WDL să fi copiat acelaşi plan de zbor pentru cursa de luni, potrivit informaţiilor oferite de British Airways.

Compania germană WDL a anunţat, la rândul său, că investighează situaţia, dar a subliniat că siguranţa pasagerilor nu a fost în niciun moment pusă în pericol. Toţi pasagerii au fost transportaţi la Dusseldorf luni, după escala nedorită din Scoţia.

SHARE