Viktor Orban: 'În numele Ungariei, mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut'

08 Mai 2019

Premierul Ungariei,  Viktor Orban, s-a întâlnit în cursul vizitei sale la Cluj-Napoca, cu studenții Universității private cu predare în limba maghiare Sapientia, cu reprezentanții UDMR din administrația publică și va avea o întâlnire în cursul serii cu episcopii bisericilor tradiționale maghiare din Transilvania.

  • Viktor Orban: 'În numele Ungariei, mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut'

Într-o conferință de presă susținută împreună cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, Orban a declarat că atunci când România și-a apărat propriile hotare, a apărat și Ungaria.

Premierul Ungariei mai susține că România a dovedit că este capabilă să apere granițele externe ale Schengen, și că astfel a demonstrat că merită să facă parte din zona Schengen - ”În numele Ungariei, mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a spus Orban.

”În anii care au trecut, România a apărat în mod considerabil granițele UE, lucru care este important atât pentru Ungaria, cât și pentru România. În sud și în est am putut să contăm pe România, atunci când România și-a apărat propriile hotare, a apărat și Ungaria.

Modul în care în ultimii patru ani a apărat frontierele României este un argument puternic ca România să facă parte din zona Schengen. Acesta este un fapt, România a dovedit într-o perioadă dificilă că este capabilă să apere granițele externe ale Schegen și este clar că merită și devină membră Schengen.

În numele Ungariei, mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a declarat Orban.

Viktor Orban va participa, joi, la Summitul UE de la Sibiu, iar vineri va inaugura o fabrică de furaje în județul Mureș și va vizita Academia de Hochei pe Gheață din județul Harghita.
 

SHARE