Unul renumit violoncelist i-au fost confiscate, pe aeroport, corzile instrumentului său, pe motiv că ar putea strangula pe cineva

21 Noi 2018 | scris de Rodica Ungurean

Renumitul violoncelist Amit Peled a trecut printr-o intamplare nefericita, dupa ce a sustinut un concert in Polonia: la aeroport, fortele de securitate i-au confiscat corzile violoncelului, spunandu-I ca acestea sunt masuri de precautie pentru ca Peled sa nu stranguleze calatorii din avion.

  • Unul renumit violoncelist i-au fost confiscate, pe aeroport, corzile instrumentului său, pe motiv că ar putea strangula pe cineva

Violoncelul are o vechime de peste 300 de ani, iar artistul pleca din Polonia dupa ce sustinuse un concert cu Filarmonica din Varsovia, informeaza The Times of Israel.

“Pentru prima oara in viata mi s-a intamplat ca angajatii securitatii dintr-un aeroport sa creada ca acel instrument nu-mi foloseste la cantat, ci la strans oamenii de gat”, a spus Peled, intr-un e-mail adresat radioului Classic FM.

“Indiferent in ce tara am calatorit pana acum, nu doar ca nu mi s-a cerut sa scot corzile, dar mai am intotdeauna un set de rezerva in buzunar, pentru orice eventualitate, cu care am fost lasat sa trec. Ma bucur insa ca nu au confiscat violoncelul cu totul, sub cine stie ce alt pretext”, a mai scris el.

Peled este nominalizat la premiile Grammy si este profesor la John Hopkins Peabody Institute.

Angajatii departamentului de Comunicare ai aeropotului Chopin nu au facut nicio declaratie pana acum.

SHARE