Un avion-fantomă, abandonat pe aeroportul din Madrid, își caută proprietarii

27 Ian 2019

Ca pasageri percepem doar o parte din ceea ce înseamnă cu adevărat activitatea ce se desfășoară într-un aeroport, iar povești de tot felul așteaptă să fie descoperite, numai să știi să le cauți...

  • Un avion-fantomă, abandonat pe aeroportul din Madrid, își caută proprietarii

Autoritățile aeroportuare ce reglementează activitatea pe Adolfo Suárez-Madrid Barajas au descoperit, cu surprindere, că un avion zace pe una din pistele aeroportului de mai bine de câțiva ani, aflându-se într-o evidentă stare de abandon, fără ca nimeni să se mai intereseze de el, 

Aeronava este un McDonnell Douglas MD87, iar un model similar, convertit într-un avion privat de lux, se vinde pornind de la un preț situat în jurul a cinci milioane de dolari.

Pentru a putea fi considerat în mod legal abandonat, autoritățile trebuie să notifice proprietarul timp de trei luni prin anunțuri în buletinul oficial, și să aștepte încă un an ca cineva să-l revendice, pentru a-l putea vinde la o licitație publică.

Un alt caz similar s-a petrecut pe aeroportul din Kuala Lumpur, în 2015, când au fost descoperite trei aeronave Boeing 747 abandonate, care au fost vândute doi ani mai târziu.

Întâmplările de acest gen sunt extrem de neobișnuite în industria aeronautică, care oferă facilități proprietarilor să scape de aparatele pe care nu le mai doresc.

SHARE