Vești bune pentru Udrea şi Bica. Vicii serioase în respingerea cererii de azil, care va fi reexaminată

19 Dec 2018

Elena Udrea și Alina Bica mai pot spera la obținerea dreptului de azil politic în Costa Rica, după ce Tribunalul Administrativ pentru Imigrație a anulat respingerea primei cereri făcută de cele două fugare, după descoperirea unor vicii serioase în procedură.
 
Informația a fost confirmată de către avocata Vanessa Leandro Reyes, cea care le reprezintă în acest proces pe Elena Udrea şi Alina Bica.    

  • Vești bune pentru Udrea şi Bica. Vicii serioase în respingerea cererii de azil, care va fi reexaminată

Potrivit avocatei, Tribunalul Administrativ pentru Imigrație din Costa Rica a constatat "vicii serioase" în analiza cadrului din primă instanță, dovezi din cadrul acestui dosar nefiind "corect cântărite".

Prin urmare, Tribunalul Administrativ pentru Imigrație a obligat Comisia să reexamineze cazul, ceea ce înseamnă că acel organism de primă instanță va face o nouă rezoluție în care poate menține primul criteriu sau îl poate modifica, notează semanariouniversidad.com.

”Acum, a existat o audiere în ceea ce privește un proces echitabil. Astfel, în urma deciziei luate de Tribunalul Administrativ de Imigrări, se va relua analizarea cererii de azil. Aşadar, ei vor decide dacă vor accepta sau nu cererea de acordare a azilului politic făcută de Udrea şi Bica", a declarat pentru sursa citată avocata celor două fugare din România.

Potrivit site-ului citat, biroul de presă a indicat că Direcția Migrație cu privire la acest proces nu a putut furniza detalii din motive de confidențialitate.

Costa Rica nu le poate extrăda pe cele două românce până când nu se stabilește dacă li se acordă dreptul la azil politic sau nu. Prin urmare, atât Elena Udrea cât şi Alina Bica rămân în arest până la stabilirea situației lor. Avocatul Vanessa Leandro a considerat că această măsură de precauție este "arbitrară".

Leandro a declarat că, deși Udrea ar putea face o cerere pentru obținerea unui alt statut de imigrare, cum ar fi reședința permanentă, pentru că are un copil născut în Costa Rica, nu este ceea ce clienta sa intenționează.

"Ea nu caută o metodă, care este relativ ușor de obținut. Ceea ce cauta este dreptul de azil, pentru că acestea sunt persecutate din cauza crizei constituționale din România" a declarat avocatul . Biroul "La defensoria de los habitantes" participă la acest proces pentru a monitoriza legalitatea acestuia, a mai declarat avocatul celor două românce.

SHARE