Starea de sanatate a lui Boris Johnson s-a ameliorat

09 Apr 2020

Premierul britanic Boris Johnson, internat la terapie intensivă cu Covid-19 in urma cu cateva zile, se simte mai bine şi discută cu personalul care-l îngrijeşte, a anunţat joi ministrul Culturii Oliver Dowden, relatează Reuters, citat de news.ro.

  • Starea de sanatate a lui Boris Johnson s-a ameliorat

”Lucrurile se îmbunătăţesc în ceea ce-l priveşte”, a declarat ministrul la BBC. ”Se simte mai bine, stă aşezat şi discută cu personalul medical”, a spus Dowden.

Boris Johnson, 55 de ani, a fost internat duminică seara la spitalul St. Thomas din londra, după ce a prezentat timp de zece zile febră mare şi a tuşit, după ce fost depistat pozitiv la testarea de coronavirus. Starea sa s-a degradat rapid în următoarele 24 de ore după internare, iar luni a fost mutat la secţia de terapie intensivă, unde sunt tratate cele mai grave cazuri.

În absenţa sa, gestionarea crizei noului coronavirus - care s-a soldat cu peste 7.000 de moţi în Regatul Unit - continuă sub conducerea şefului diplomaţiei britanice Dominic Raab, însărcinat de Johnson să-i ţină locul temporar la conducerea Executivului.

SHARE