Sagrada Familia va plăti Barcelonei 41 mil. dolari, pentru că nu are autorizație de construcție

19 Oct 2018 | scris de Anca Koller

Biserica Sagrada Familia din Barcelona, unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din Spania, va plăti autorităților din Barcelona 41 de milioane de dolari, după ce a funcționat mai bine de 130 de ani fără autorizație de construcție, relatează BBC News.

  • Sagrada Familia va plăti Barcelonei 41 mil. dolari, pentru că nu are autorizație de construcție

Sagrada Familia a fost construită începând cu anul 1882, însă a funcționat până în prezent fără să aibă autorizația de construcție.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, spune că acordul la care au ajuns autoritățile cu administrația bisericii Sagrada Familia este unul istoric.

Biserica va plăti cei 41 de milioane de dolari în decursul a 10 ani, iar banii vor fi folosiți pentru a îmbunătăți transportul în comun și accesul la monument, precum și pentru dezvoltarea cartierului.

Impresionanta construcție, proiectată de arhitectul Antonio Gaudi, este inclusă în patrimoniul Unesco, iar unele părți ale clădirii sunt încă în construcție.

Sagrada Familia atrage anual aproximativ 4,5 milioane de vizitatori, iar alte 20 de milioane de turiști se opresc în zonă pentru a o vedea din exterior și a face poze.

Structura bisericii va fi finalizată până în 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Antonio Gaudi.

SHARE