Doi români reținuți după ce s-au luat la harță și au devastat o biserică din Italia - video

29 Apr 2019

Doi români au reușit performanța de a devasta o biserică ortodoxă din Cesena, în prima zi de Paște, după ce s-a încheiat slujba de Înviere, potrivit ilgiornale.it. Clipul video, filmat de un ofițer de poliție care a intervenit să stingă conflictul, a devenit viral pe internet.

  • Doi români reținuți după ce s-au luat la harță și au devastat o biserică din Italia - video

Cei doi bărbați s-ar fi luat la bătaie în biserica Madonna della Misericordia del Lugaresi, care deservește comunitatea ortodoxă din Cesena.

Potrivit agenților poliției italiene, care pentru a aplana conflictul a folosit spray-uri cu piper, cei doi au intrat în lăcașul de cult după slujba de Înviere și au rupt băncile, au distrus altarul și s-au tăiat. 

Un clip video filmat de un ofițer de poliție care a intervenit să stingă conflictul a devenit viral pe internet.

"Totul s-a întâmplat acum trei minute. Încă mai persistă vaporii de spray cu piper. Doi indivizi. Uitați-vă ce au putut să facă în Biserica Lugaresi. Uitați-vă ce dezastru. E sânge peste tot. Au devastat totul. Uitați-vă ce nenorocire. Uitați-vă! Așa arată biserica acum! Doi oameni beți. Un dezastru. A trebuit să folosim spray cu piper", a spus unul dintre cei care i-au ridicat pe români.

Clipul a fost redistribuit inclusiv de Gianni Tonelli și Massimo Bitonci, deputați din partea formațiunii antiimigrație Liga Nordului.

"Doi imigranți au intrat în biserică și au adus-o în această stare. Nu există cuvinte care să descrie o asemenea barbarie", a comentat Bitonci.

SHARE