O româncă prinsă la furat în Anglia le-a spus judecătorilor că i s-a părut «prea greu să muncească»

11 Mar 2019

O româncă în vârstă de 20 de ani a fost reținută după ce comis mai multe furturi, alături de o complie, în centrul orașului Manchester, relatează Manchester Evening News.

  • O româncă prinsă la furat în Anglia le-a spus judecătorilor că i s-a părut «prea greu să muncească»

Imberbă, fără să fie apăsată de situația în care se găsea, Maria Spirache le-a spus judecătorilor că «a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească», așa că a ales unic alternativă posibilă din punctul ei de vedere: s-a apucat de furat.

Ea a fost prinsă în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin Boots, pe 29 ianuarie. În geanta sa, polițiștii au găsit produse în valoare de 239 lire, pe care femeia spune că le sustrăsese pentru nepotul ei din România.

Cele două femei își alegeau victimele din cafenele, restaurante sau magazine fiind preferate mai ales persoanele vulnerabile, precum cele în vârstă sau cu mobilitate redusă.

Spirache a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani și ar fi prădat și un bărbat care se afla la cumpărături pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap.

O altă victimă a fost un student care voia să depună la bancă aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese în luni de zile, din două joburi part-time, pentru a-și plăti studiile.

Cele două femei se foloseau de tactici bine puse la punct pentru a le distrage atenția victimelor și pozau inclusiv în membre ale unei organizații caritabile.

Maria Spirache a pledat vinovată la cele nouă capete de acuzare și a fost condamnată la 32 de luni . Complicea sa nu a fost deocamdată prinsă de polițiști.

SHARE