Un român a pătruns în cabina unui yacht, a mâncat, a băut, a adormit şi a scufundat vasul

13 Apr 2019

Un român rezident în Belgia a reușit ”performanța” de a distruge un yacht, după ce a urcat la bordul acestuia, a mâncat și a băut tot ce-a găsit, a adormit și a deversat cinci tone de apă în interiorul vasului... 

  • Un român a pătruns în cabina unui yacht, a mâncat, a băut, a adormit şi a scufundat vasul

În momentul în care se îndrepta către locul în care era ancorat, proprietarul unui yacht ancorat într-un port din Ostend a avut neplăcuta surpriza de a-și vedea vasul, un vis de o viață, aproape scufundat.

”Am muncit, alături de fiul meu, aproape 11 ani pentru a-l face să arate perfect. N-aveam nicio idee despre ce ar fi putut produce scufundarea vasului. În momentul în care am deschis ușa cabinei am fost șocat, un bărbat dormea înăuntru, iar apa era de aproape un metru. Când l-am întrebat ce-i cu el acolo, mi-a răspuns că e locuința lui, dar atunci când i-am replicat că sunt proprietarul vasului, a scos un cuțit, m-a amenințat și a fugit. Am chemat imediat poliția și pompierii”, a relatat proprietarul yacht-ului pentru media belgiană.

Vasul se scufunda sub greutatea celor aproape cinci tone de apă, dulce, nu sărată, ce fuseseră deversate în interiorul lui.

”Probabil că rezervorul meu de apă era gol. A luat un furtun și l-a conectat la robinetul de pe ponton, dar a adormit. Consumase toate rezervele mele de hrană, dar și de băutură, probabil că acesta e și motivul pentru care dormea atât de adânc”, mai spune proprietarul.

”Dauna este imensă, toate echipamentele sunt distruse. Va costa câteva zeci de mii de euro să repar tot ce s-a distrus”, comentează proprietarul, fără să fie sigur de cine i-ar putea acoperi pierderile.

Poliția din Ostend l-a identificat și arestat pe cel care a produs incidentul. Este vorba de un român care are rezidența în Belgia, și care a fost ulterior eliberat, așteptând acum să fie citat în fața instanței pentru fapta comisă. 

SHARE