Ce a pățit un român care nu a plătit ratele pentru un televizor cumpărat din Germania

20 Mar 2019

Crezând că plimbarea sa prin Europa îl va ascunde autorităților, un român din Huși, județul Vaslui, s-a ales cu o amendă serioasă după ce a încetat să mai plătească ratele la un televizor și un laptop pe care le-a cumpărat dintr-un magazin din Germania.

  • Ce a pățit un român care nu a plătit ratele pentru un televizor cumpărat din Germania

Iulian M, de 40 de ani, a lucrat o perioadă în Germania și a cumpărat marfă de aproape 3.000 de euro dintr-un magazin din Tuttlingen. Bărbatul a plătit 400 de euro pe loc, angajându-se să achite diferența în rate.

Cum cei 400 de euro au fost singurii bani pe care i-a încasat, magazinul s-a adresat autorităților judiciare germane pentru a recupera datoria, care, la rândul lor, au solicitat ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare pentru sancționarea cumpărătorului de rea-credință.

În urma analizării documentaţiei înaintate de autorităţile din Germania, judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, solicitarea privind recunoaşterea sancţiunii şi au dispus obligarea bărbatului din Huşi la plata amenzii în cuantum de 5.470 de euro, transformată în lei. Deşi a fost citat, acesta nu s-a prezentat în faţa judecătorilor.

“Acum e prin Italia, pe la Napoli, din ce ştim noi. Nu a avut cum sã se ducă la procesul de la Judecătoria Huşi, căci el, în primul rând, nu ştie de proces. Cred că acum vreo patru ani l-am văzut ultima dată la Huşi. Nu ştim cu ce se ocupă el prin străinătate, munceşte, ca oricare român. E un băiat serios, nu credem ce se spune”, a spus un apropiat al împricinatului pentru un site local.

Bărbatul are un termen de 10 zile pentru a formula un apel față de hotărârea Judecãtoriei Huşi.

SHARE