Destinul straniu al românului care a fost Mister Germania, s-a convertit la islam și și-a fondat propriul stat

22 Apr 2019

Nimic nu prevestea pe ce cale ciudată o să-l poarte destinul pe Adrian Virgil Ursache, atunci când s-a născut, în 1974, în Suceava. A fost mecanic auto și aceeași meserie a practicat-o și în Germania, unde a emigrat, după 1989.

  • Destinul straniu al românului care a fost Mister Germania, s-a convertit la islam și și-a fondat propriul stat

După ce a obținut cetățenia germană, în 1997, totul a căpătat alte nuanțe. Un an de zile a activat în serviciul în slujba comunității, ca alternativă la cel militar, ajutând persoane cu handicap, apoi s-a logodit cu Yasemin Mansoor, o fostă Miss Germania, de dragul căreia s-a convertist la islamism.

În 1998 a câștigat la rândul său titlul de ”Mister Germania”. A studiat la facultatea de Comerț Internațional a Universității din Anhalt, devenind Master în Administrarea Afacerilor. După absolvire, a lucrat pentru diferite companii de telefonie mobilă, apoi a început să investească în domeniul energie solare.

În anul 2000 s-a căsătorit cu o altă regină a frumuseții, Sandra Hoffmann, cu care are doi fii, de care s-a separat în primăvara acestui an. 

Problemele lui Adrian Ursache cu autorităţile germane au început în 2014, când a fondat la proprietatea sa şi a socrilor săi, în Elsteraue (Saxonia-Anhalt), în oraşul Reuden, pseudo-statul ”Ur”, guvernat după propria sa ideologie, aderând la mișcarea extremistă ”Cetăţenii Reich-ului”, similară ”Suveranilor” din România, ai cărei adepţi nu recunosc statul german şi refuză să plătească impozite sau amenzi, motivând că legile care prevăd aceste de sancţiuni nu au o bază constituţională. 

După ce restanțele au cumulat peste 150.000 de euro, instanța a hotărât evacuarea lui Ursache de pe proprietatea sa. A fost necesară o intervenție a forțelor speciale pentru a aduce la îndeplinire sentința. În timpul acestei acțiuni s-au înregistrat schimburi de focuri între cele două tabere, Ursache împușcând în zona gâtului un membru al forțelor de ordine, care, din fericire, a fost doar rănit.

În aprilie 2017, procuratura l-a trimis în judecată pe Adrian Ursache, acuzându-l de tentativă de omor, vătămare corporală periculoasă, rezistenţă faţă de poliţie la aplicarea legii şi încălcări ale legii privind armele, și cerând opt ani de închisoare.

Ursache şi-a susţinut nevinovăţia şi a acuzat instanţa şi procuratura că nu sunt corecte şi independente. În timpul ședințelor de judecată, fostul ”Mister Germania” și-a pierdut de mai multe ori cumpătul, l-a insultat pe judecător și și-a concediat unul din avocați.

Săptămâna trecută, pe 17 aprilie 2019, Adrian Ursache a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

SHARE