Germania. Românul Octavian Ursu, ales primar în Goerlitz

16 Iun 2019

Un român a fost ales primar în Goerlitz, oraș din estul Germaniei, după ce l-a învins în turul al doilea al alegerilor locale pe reprezentantul extremei drepte. 

  • Germania. Românul Octavian Ursu, ales primar în Goerlitz

Se numeşte Octavian Ursu, s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a ajuns în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz, scrie Deutsche Welle.

Octavian Ursu a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. 

Românul este înscris în partidul de guvernământ CDU şi a reuşit să-l învingă pe politicianul de la AfD după ce acesta obţinuse cele mai multe voturi în primul tur.

Românul a fost sprijinit în turul al doilea de celelalte partide, care s-au temut că Görlitz va deveni primul oraş german condus de un extremist de dreapta. 

În plus, Octavian Ursu a fost susţinut şi de actori, regizori şi scenarişti, în contextul în care industria filmului este o sursă importantă de venit pentru Görlitz. Este oraşul în care s-au filmat mai multe pelicule de succes. Printre ele, ”Inglourious Basterds” şi „The Monuments Men”.

SHARE