Regina Elisabeta a II-a se consideră, în mesajul de Crăciun, drept o bunică destul de ocupată

25 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Regina Elisabeta II-a a transmis un mesaj de Crăciun britanicilor, dorindu-le pace, de bunăstare şi înţelegere. Suverana a vorbit despre momentele fericite din familia regală şi evenimentele interne traversate de Marea Britanie, onorând, la centenar, memoria soldaţilor din Primul Război Mondial. A evitat orice mențiune despre relaţiile internaţioanle ale regatlui, în contextul politic, destul de agitat, al apropierii Brexit-ului.

  • Regina Elisabeta a II-a se consideră, în mesajul de Crăciun, drept o bunică destul de ocupată

”A fost un an ocupat pentru familia mea. Două nunţi, doi copii şi unul pe care îl aşteptăm în curând, sunt de ajuns să ţină o bunică destul de ocupată. Am avut şi alte sărbători, inclusiv a 70-a aniversare a Prinţului de Wales. În unele culturi se crede că o viaţă lungă aduce înţelepciune, aşa aş vrea să cred şi eu. În atâtea schimbări pe care le-am văzut de-a lungul anilor, credinţa, familia şi prietenia mi-au fost nu doar o constantă în viaţă, ci şi o sursă de confort personal şi de siguranţă”, a spus Regina Elisabeta a II-a.

În cei 66 de ani de când se află pe tronul britanic, Regina a evitat să îşi exprime opiniile în ceea ce priveşte politica internaţională. Nici în acest mesaj de Crăciun nu a vorbit nici despre perioada agitată prin care trece regatul său, care se apropie de părăsirea Uniunii Europene. A făcut însă un apel la bunăvoinţă şi pace.

”Povestea Crăciunului îşi păstrează mesajul de vreme ce nu dă explicaţii teoretice pentru puzzle-urile vieţii. Este despre naşterea unui copil şi de speranţa pe care, acum 2000 de ani, a adus-o în lume. Doar câţiva oameni l-au recunoscut pe Isus, când s-a născut. Acum, miliarde îl urmeză. Cred că mesajul lui de pace pe pământ şi de bunăvoinţă nu este niciodată depăşit. Poate fi urmat de orice şi este necesar întotdeauna. Vă doresc tuturor un Crăciun Fericit!”, a spus suveranul Marii Britanii.

Suverana a participat, în ziua de Crăciun, la slujba de la biseria Maria Magdalena din Sandringham, domeniu pe care îl deţine la 160 de kilometri de Londra. Nu a sosit împreună cu Prinţul Phillip, în vârstă de 97 de ani. familia regală a transmis însă că nu are probeleme de sănătate şi că va petrece Crăciunul alături de cei dragi.

Toţi copiii şi nepoţii reginei au participat la slujbă şi la masa de Crăciun. Moştenitorul Coroanei, Prinţul Charles, a sosit la biserică însoţi de cei doi fii şi soţiie lor.

În ciuda speculațiilor media, despre relația tensionată dintre Ducesele Kate şi Meghan, elei au sosit împreună, zâmbitoare şi bine-dispuse.

SHARE