Preot înjunghiat de un român în cea mai mare biserică din Canada, în timpul slujbei, în direct la TV - video

23 Mar 2019

Un preot a fost înjunghiat în faţa congregaţiei sale, în timpul unei transmisiuni live la TV, la cea mai mare biserică din Canada, informează AFP.

  • Preot înjunghiat de un român în cea mai mare biserică din Canada, în timpul slujbei, în direct la TV - video

Un bărbat îmbrăcat în blugi, hanorac şi o şapcă albă se repede asupra preotului Claude Grou, de la Oratoriul St. Joseph din Montreal, care se prăbușește la podea înainte ca agresorul să-l înjunghie.

O martoră a incidentului a declarat pentru Radio-Canada că preotul - care din fericire a scăpat cu răni uşoare - se pregătea să citească din Evanghelie, când ”un bărbat a scos un cuţit şi a fugit înspre el ca să-l înjunghie”.

Trei paznici l-au imobilizat pe atacator. Preotul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri şi medicii au spus că starea sa este stabilă.

Suspectul este un tânăr în vârstă de 26 de ani. Deși numele atacatorului nu a fost făcut public,  Journal de Montreal informează că numele acestuia este Vlad Cristian Eremia, un bărbat de origine română din Montreal.

Sursa citată mai scrie că Eremia era şomer, declarase falimentul personal în urmă cu trei ani, în 2016, având datorii de peste 16.000 de dolari, iar în 2017, a fost achitat într-un caz de hărţuire.

Poliţia nu a dezvăluit încă motivul atacului, dar prin intermediul unei purtătoare de cuvânt a  dat asigurări că este doar un atac izolat și că nu există niciun indiciu care să-l poată defini ca fiind unul terorist .

SHARE