Mitropolitul Plovdivului, virulent: Papa dorește unirea tuturor bisericilor pentru a se întâlni cu Antichristul

06 Mai 2019

Controversatul mitropolit al Plovdivului, Nikolai, a lansat un atac virulent la adresa Papei Francisc.

  • Mitropolitul Plovdivului, virulent: Papa dorește unirea tuturor bisericilor pentru a se întâlni cu Antichristul

De altfel, în ciuda întâlnirilor oficiale cu Papa Patriarhul Neofit și clerul bulgar privesc prezența Sanctității Sale în Bulgaria cu răceală, ca pe vizita unui șef de stat, Francisc fiind lăsat să se roage de unul singur în catedrala ortodoxă din Sofia. În schimb, oamenii politici sunt încântați.

”L-am întâlnit pe Papa de la Roma în calitatea sa de șef al statului Vatican, dar nu putem fi forțați să i ne alăturăm în rugăciuni. Cu toți dorim unificarea bisericilor creștine, dar acest proces poate fi îndeplinit doar de oamenii bisericii, atunci când episcopii se vor întâlni și vor stabili cum să se facă. Politicienii nu-și doresc acest lucru, ba chiar dimpotrivă”, le-a spus enoriașilor săi mitropolitul Nikolai enoriașilor săi.

”De exemplu, există așa-numita mișcare ecumenică, cea care caută să unească toate religiile. Dar, așa cum știți, există o religie a lui Satana. Atunci, cum să le unești pe toate, este imposibil să unești lumina și întunericul.

”Vizita Papei de la Roma este un act politic, strâns legat de țelul de a uni toate bisericile în jurul Romei, pentru ca atunci când va sosi Antichristul, să se întâlnească cu Papa și prin el, pe toți cei care cred în el.

Nu vom renunța la ortodoxie, n-am făcut-o de-a lungul a cinci secole de sclavie, Sclavia a fost învinsă de ortodoxie. Ortodoxia e singura cale de izbăvire”, a mai spus mitropolitul Nikolai, citat de sofiaglobe.com.

Mitropolitul Nicolai a fost subiectul unor controverse în media și pe rețelele de socializare, comentându-se atitudinea sa dură, dar și ceasul extrem de scump pe care îl poartă.

”A început cu o campanie media îndreptată împotriva Bisericii Ortodoxe Bulgare. Nu era vorba de ceasul meu, era vorba despre deciziile Sfântului Sinod. Această campanie pregătește sosirea Papei în Bulgaria, pentru a crea antiteza cu Sfântul Părinte care trăiește în mizerie și sărăcie”, a ripostat mitropolitul Nikolai.

SHARE