Papa Francisc: Satana există! E printre noi, ne vinde bogăţii şi ne distruge viaţa

01 Feb 2019

Papa Francisc vorbește din ce în ce mai des de Satana, dar nu prezentat sub forma pe care ne-o imaginasem din cărțile creștine, ci asemenea unui germen care, insinuându-se în viața omului, înghite tot ceea ce este bun și încearcă să dezbine oamenii, să-i distrugă, să-i împingă la rele ispitindu-i cu bani mulţi şi averi imense.   

  • Papa Francisc: Satana există! E printre noi, ne vinde bogăţii şi ne distruge viaţa

"Diavolul încearcă să creeze războiul intern într-o societate, un fel de război civil și spiritual, nu-i așa? Un război care nu se face cu arme, despre care știm se face cu vorba, cu tentaţiile. Satana este un seducător, el este cel care seamănă capcane și ca orice seducător, seduce cu farmec, cu farmec demonic, te face să crezi totul. El știe cum să vândă cu acest farmec, se vinde bine, dar plătește rău la sfârșit!"

Ispita diavolului te îmbie cu bogății, bogății care te conduc încet la corupție și această corupție nu este rară, este peste tot. Pentru o mulțime de bani,în unele cazuri mult prea mulți, oameni își vând sufletele, își vând fericirea, își vând viața, vind totul. Este primul pas spre ruină spre distrugerea vieţilor celor care s-au lăsat vrăjiţi cu bani şi bogății", declară Papa Francisc, citat de it.aleteia.org.

″Vreau să vă spun un lucru pe care îl cred: cu Satan nu se poate dialoga. Dacă începi să dialoghezi cu Satan, eşti pierdut, este mult mai inteligent ca noi şi te bulversează, te ameţeşte şi eşti pierdut. Nu, dispari!

Se preface mereu că este bine educat în faţa noastră. În faţa noastră, a prelaţilor, a episcopilor, se arată educat, îşi face intrarea, iar acest lucru se termină prost, iar tu nu-ţi dai seama la timp″⁣, mai adăugă Suveranul Pontif.

SHARE