Motivul pentru care 15 oi au devenit eleve ale unei şcoli din Franța

08 Mai 2019

Părinţii elevilor de la școala primară din satul francez Crets en Belledonne au înscris, în mod simbolic, 15 oi în sistemul de învățământ, pentru a evitar închiderea unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari.

  • Motivul pentru care 15 oi au devenit eleve ale unei şcoli din Franța

Şcoala anunțase în luna martie faptul că una dintre cele unsprezece clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261.

”Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar la cifre”, a declarat Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi, una dintre organizatorii evenimentului.

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea - cu certificate de naştere - au fost înscrise ”oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice.

”Cu aceasta ar trebui să nu mai avem probleme cu închiderea clasei”, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii şi pentru a evita situaţia mizerabilă în şcoala în care primăria a investit mult în ultimii ani ani.

Elevii Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte şi Panurge, și alte behăitoare, se află acum pe listele elevilor şcolii din satul aflat la poalele Alpilor.

 

SHARE