Narcos. Polițist român sub acoperire, infiltrat într-o organizație criminală în Italia - video

19 Apr 2019

Pentru prima data în Italia o operațiune a Poliției italiene a fost încheiată cu ajutorul unui agent sub acoperire străin, informează ANSA. Acțiunea s-a desfășurat la Torino, iar, spre mândria noastră, polițistul sub acoperire este român.

  • Narcos. Polițist român sub acoperire, infiltrat într-o organizație criminală în Italia - video

În timpul unei operațiuni comune a  Echipei Antidrog din Torino și a Serviciului Central al Poliției Italiene, un polițist român s-a infiltrat în interiorul unei organizații criminale, oferind informații despre un grup e traficanți de droguri, care avea o bază operativă în Italia, și care aducea pe piața europeană mari cantități de cocaină și heroină din America de Sud, mai ales din Brazilia. 

Șeful organizației era un preot evanghelist în vârstă de 39 de ani, poreclit ”People”, care predica într-o biserică creștină de la periferia orașului Torino.

Potrivit anchetatorilor, preotul cu viață dublă se folosea de poziția sa din interiorul comunității religioase pentru a-și crea un alibi și pentru a elimina suspiciunile. El se ocupa de organizările transporturilor, iar complicea sa, și ea arestată, ținea legătura la curent curierii cu toate informațiile necesare.

Curierii organizației erau recrutați din România și ancheta a plecat de la procurorii români. Polițistul nostru a fost câteva săptămâni sub acoperire în calitate de curier. 

SHARE