Motociclist, salvat miraculos printr-o operație pe inimă, efectuată pe marginea drumului

17 Iun 2019

Un grav accident rutier, în care un motociclist a intrat într-o coliziune puternică cu un autoturism, a avutun final fericit, după ce victima a fost salvată fiind operată pe inimă chiar pe marginea drumului.

  • Motociclist, salvat miraculos printr-o operație pe inimă, efectuată pe marginea drumului

Accidentul rutier a avut loc pe o șosea din comitatul Cheshire, UK. Motociclistul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a intrat într-o coliziune cu un autoturism, impactul aruncându-l pe maringea drumului.

Echipele de intervenție sosite la fața locului au încercat să îi acorde îngrijirile necesare, dar bărbatul a intrat în stop cardiac.Toate tentativele de resuscitare s-au dovedit a fi ineficiente, iar paramedicii erau pregătiți să declare în mod oficial decesul motociclistului.

Din fericire pentru acesta, la locul accidentului a apărut și Dr. Mark Forrest, directorul Serviciului de Urgență din Cheshire, care a luat decizia – aparent nebunească – de a-l opera pe O’Brien pe inimă, chiar pe marginea drumului.

”În ciuda eforturilor imense ale medicilor, paramedicilor, pompierilor și polițiștilor, nimic nu funcționa și lucrurile nu arătau bine pentru el. Am intervenit și, după o discuție fulgerătoare, am căzut de acord că singurul mod de a salva acest om era să-i desfacem pieptul, să-i tratăm leziunile interne și să-i masăm inima până reîncepea să bată. Rareori are succes o astfel de procedură, dar am vrut măcar să încercăm”, povestește Dr. Mark Forrest,

Intervenția chirurgicală  a fost un succes, inima motociclistului a reînceput să pompeze sânge, bărbatul a fost internat la spital și – în timp – a avut parte de o recuperare completă.

”Nu le pot mulțumi suficient lui doctorului Forrest și tuturor celor implicați pentru faptul că m-au ajutat în acea zi, că au făcut tot ce puteau pentru a-mi salva viața. Am fost suficient de norocos încât să-mi pot conduce fiica la altar, mulțumită lor”, ”, a declarat motociclistul John O’Brien.

SHARE