Misionar american, atacat de un trib izolat de restul lumii pe care încerca să-l convertească

22 Noi 2018 | scris de Monica Nistor

Un turist american a simțit, din nefericire pe propria-i piele, supliciul primilor misionari creștini care au încercau să civilizeze triburile sălbatice de prin toate colțurile lumii.

  • Misionar american, atacat de un trib izolat de restul lumii pe care încerca să-l convertească

În 16 noiembrie, John Chau, un misionar creștin în vârstă de 27 de ani, a pus piciorul pe Insula Santinelei de Nord animat de cele mai bune intenții. Nu aceleași gânduri despre el l-au avut și locuitorii insulei, un trib de vânători-culegători care refuză agresiv orice contact cu lumea modernă.

Deși conștient de faptul că autoritățile indiene interzic accesul pe insula din Marea Andaman, situată în nord-estul Oceanului Indian, misionarul a insistat să ajungă acolo, plătind niște pescari pentru a-l transporta în apropierea insulei, continuându-și drumul către mal cu o canoe.

”A fost atacat cu săgeţi, dar a continuat să meargă. (…) Apoi membri ai tribului i-au pus o funie în jurul gâtului şi i-au târât corpul“, a declarat un poliţist indian, citând din declarația pescarilor.

Poliţia a deschis o anchetă, iar şapte pescari au fost arestaţi în acest dosar.

Cazul readuce în actualitate cruzimea acestui trib, cunoscut ca Sentineli şi estimat la 150 de persoane, de-a lungul timpului existând mai multe incidente asemănătoare. Din acest motiv, autorităţile indiene au și interzis accesul pe Insula Santinelei de Nord., considerându-l deosebit de periculos.

SHARE