Ministrul Afacerilor Externe din Madagascar, pe Twitter: ”Radu Mazăre nu a evadat”

18 Mai 2019

Marea întrebare cu care s-au trezit românii pe cap, dacă n-aveau destule probleme deja, e dacă informația propagată de România TV, conform căreia Radu Mazăre a evadat sau nu din închisoarea în care este reținut în Madagascar, și pe care ar trebui s-o părăsească pentru a reveni luni în România, este adevărată sau nu.

  • Ministrul Afacerilor Externe din Madagascar, pe Twitter: ”Radu Mazăre nu a evadat”

În mod oficial, singurul răspuns primit la această întrebare a fost un comunicat extrem de firav al Poliției Române, care infirma zvonul, fără să aibă o susținere concretă, pomenind doar că n-a fost informată în mod oficial asupra eventualei evadări a lui Mazăre. Asta în ciuda faptului că polițiștii care ar trebui să-l escorteze în țară sunt deja în Madagascar și ar fi putut obține informații de la omologii malgași.

În rest, toate celelalte organisme ale statului român, cu responsabilitate în a ne oferi un răspuns, în special Ministerul Afacerilor Externe, care are mijloacele de a contacta statul malgaș pe canale diplomatice, au tăcut, și încă o fac.

Cotidianul Libertatea a luat taurul de coarne și spune că l-a contactat telefonic pe ministrul Afacerilor Externe din Madagascar, Naina Andriantsitohaina. Oficialul malgaș s-a scuzat, afându-se într-o reuniune cu omologul său sârb, Ivica Dacici, dar s-a arătat dispus să primească întrebările pe Twitter.

Conversația avută de redactorul Libertatea Mihai Toma cu ministrul malgaș nu e una foarte elocventă, acesta din urmă rezumându-se în a spune ”Nu este adevărat”. Asta în ciuda faptului că Libertatea îi mai pune niste vorbe în gură, dar pe care nu le-am găsit în schimbul de mesaje de pe Twitter - ”cetățeanul român este în custodia noastră”.

De altfel, din imaginea următoare se poate remarca faptul că nici Libertatea n-ar fi fost prea mulțumită de răspunsul primit, redactorul încercând obțină informații și de la alte oficialități malgașe, dar care n-au reacționat la solicitare.

Până una, alta, cu ”abilitatea” demonstrată de oficialitățile române, se pare că vom fi siguri că Mazăre n-a evadat doar luni, când ar trebui să fie adus în țară...


 

SHARE