Ministrul norvegian al Sănătăţii: Lăsaţi oamenii să fumeze, să bea şi să mănânce carne roşie cât vor!

08 Mai 2019

Noul ministru al Sănătăţii din Norvegia, Sylvi Listhaug, a destule controverse după ce a spus că oamenilor ar trebui să li se permită să mănânce, să fumeze şi să bea cât doresc, relatează BBC.

  • Ministrul norvegian al Sănătăţii: Lăsaţi oamenii să fumeze, să bea şi să mănânce carne roşie cât vor!

Sylvi Listhaug a fost numită ministru al Sănătăţii în guvernul norvegian, la sfârșitul săptămânii trecute, la un an după ce a fost forţată să renunţe la portofoliul Justiţiei, în urma unor declaraţii controversate.

Contestatarii săi o consideră ca fiind  un politician populist, cu poziţii anti-imigraţie și că  nu înţelege prea bine în ce constă sănătatea publică.

"Când vine vorba de sănătatea publică, pentru mine este foarte simplu. Nu intenţionez să fac poliţie morală şi nu voi spune oamenilor cum să-şi trăiască viaţa, dar am de gând  să ajut oamenii să obţină informaţii care să formeze baza pentru capacitatea de a face alegeri ", a declarat ministrul, citează BBC.

"Oamenii ar trebui să aibă dreptul să fumeze, să bea şi să mănânce carne roşie cât doresc. Autorităţile pot doar să informeze, dar oamenii ştiu destul de mult ceea ce este sau nu sănătos, cred. Fumătorii sunt consideraţi nişte paria”, a completat Listhaug.

Anne Lise Ryel, secretarul general al unei asociaţii de luptă împotriva cancerului, din Norvegia, este de părere că declaraţiile lui  Listhaug pot dăuna sănătății publice.

"Mulţi vor adera la ceea ce spune ea, adică sănătatea publică a mai regresat cu câteva decenii", a declarat Anne Lise Ryel.

Ministrul Sylvi Listhaug este membru al partidului de dreapta ”Progres” care participă la coaliţia guvernamentală condusă de Partidul Conservator. Listhaug a mai avut o serie de declaraţii şi apariţii controversate

În 2016, ea a fost ridiculizată pentru că a sărit dintr-o barcă de salvare în Marea Mediterană pentru a vedea cum este să fii refugiat.

SHARE