Ivanka Trump, pusă într-o situaţie delicată de preşedinţia franceză - video

03 Iul 2019

Un clip video publicat pe contul de Instagram al Palatului Elysee pune într-o situaţie delicată administrația Trump. 

  • Ivanka Trump, pusă într-o situaţie delicată de preşedinţia franceză - video
  • Ivanka Trump, pusă într-o situaţie delicată de preşedinţia franceză - video

În cel mai recent turneu diplomatic, președintele american Donald Trump fost însoțit și de fiica sa, Ivanka Trump, care, fără să aibă un rol definit la Casa Albă, a participat la reuniunea G20, ce a avut loc la Osaka la sfârșitul săptămânii trecute.

Ivanka a făcut parte din delegația americană în calitate de consileră a președintelui pe teme politice, dar, dacă un consilier rămâne în afara cadrului principal al reuniunilor la care este prezent, de data aceasta nu a fost și cazul fiicei lui Trump, beneficiind de o expunere mai mare chiar decât cea a lui John Bolton, influentul consilier pe probleme de securitate naţională.

Ivanka a apărut în toate fotografiile oficiale şi la toate întâlnirile principale ale tatălui ei, mai ales la cele cu Vladimir Putin şi Xi Jinping. Mai mult, l-a însoţit pe Donald Trump în zona demilitarizată dintre cele două Corei şi a luat cuvântul la baza aeriană Osan, din Coreea de Sud. Soţul ei, Jared Kushner, deși a fost la rândul său prezent, a preferat să fie mai discret.

Un clip video publicat pe contul de Instagram al preşedinţiei franceze a pus-o într-o situaţie delicată peste Atlantic, unde a născut noi critici împotriva lui Donald Trump, acuzat de nepotism.

În clip, Ivanka poate fi văzută în mijlocul unei discuţii cu patru mari personalități politice nivel mondial: preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul canadian Justin Trudeau, premierul britanic Theresa May şi directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI) și recent numită președinte al Băncii Central Europene, Christine Lagarde. Dacă Macron, Trudeau şi May par să-i accepte intervenţiile Ivankăi în timpul discuţiei, Lagarde nu îşi ascunde iritarea.

”Niciodată până acum un copil de preşedinte nu a avut această proximitate, această influenţă şi acest simţ al marketingului pentru a-şi face un astfel e spaţiu într-o administraţie“, comentează CNN.

John Kirby, purtător de cuvânt al diplomaţiei americane sub administraţia Barack Obama, spune că acest turneu ridică ”întrebări legitime“ cu privire la împărţirea responsabilităţilor la vârful statului.

Neremunerată şi numită fără aprobarea Congresului, Ivanka Trump scapă oricărui control politic. Statele Unite din era Trump au devenit ”un fel de monarhie constituţională“, denunţă în ”Washington Post“ Christopher R. Hill, un fost ambasador în Coreea de Sud.

Sub hashtagul #UnwantedIvanka, numeroşi internauţi au criticat şi ironizat prezenţa fiicei preşedintelui american în turneul asiatic.

SHARE