Italia, tara europeana cea mai afectata de coronavirus: 80 de persoane bolnave si doua decese

23 Feb 2020

80 de cazuri de infectare cu coronavirus si doua decese au fost inregistrate in Italia. Guvernul a luat decizii extraordinare, printre care inchiderea localitatilor cele mai afectate, cum ar fi Lombardia si Veneto. Au fost anulate evenimentele sportive, respectiv meciurile din prima liga, si au fost inchise scoli si universitati. Multe companii si-au anuntat angajatii sa stea acasa. Conform unui comunicat MAE, niciun roman din localitatile afectate nu este infectat cu coronavirus.

  • Italia, tara europeana cea mai afectata de coronavirus: 80 de persoane bolnave si doua decese

Agenția de protecție civilă italiană a dat un decret de urgență, guvernul având acum puteri speciale pentru a opri cetățenii să plece sau să intre în zonele cele mai afectate. Miniștrii de resort vor putea, de exemplu, să oprească evenimente sportive sau excursii școlare.

Doi varstnici au murit din cauza coronavirusului: prima victimă din Italia a fost o femeie de 76 de ani, descoperită joi decedată în locuința ei aflată la 50 km de Milano, și testată pozitiv cu coronavirus.Cel de al doilea este un bărbat de 78 de ani. Soția și fiica acestuia sunt printre cele 17 persoane infectate cu coronavirus din regiunea Veneto, unde autoritățile iau în considerare anularea celebrului Carnaval din Veneția.

În Lombardia vecină sunt 54 de cazuri, inclusiv un bărbat internat la un spital din Milano. Orașul, în care acum se desfășoară Săptămâna Modei, are o populație de 1,4 milioane.

Numărul localităților intrate în carantină a ajuns la 11: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, la finalul ședinței Consiliului de Miniștri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.

SHARE