Gestul de căldură umană cu care o româncă a reușit să-i impresioneze pe italieni

02 Feb 2019

Printre atâtea vești negative despre compatrioții săi stabiliți în Italia, o româncă a reușit să impresioneze în mod plăcut comunitatea în care trăiește cu un gest simplu, dar atât de rar întâlnit.

  • Gestul de căldură umană cu care o româncă a reușit să-i impresioneze pe italieni

Cristina Georgiana Vlad locuiește în Brescia de aproape 18 ani, unde este proprietara unei cafenele. Ea a decis ca la închiderea programului, în fiecare zi, să doneze celor în nevoie alimentele care a doua zi n-ar mai fi la fel de proaspete, cum ar fi produsele de patiserie, sandvișurile sau fructele, relatează milano.fanpage.it.

Cristina a găsit o metodă specială pentru a face acest lucru, în fiecare seară, ambalează în pungi alimentele iar pe fiecare pungă atașează bilețele cu următorul mesaj: ”Se hai fami, prendi”  - ”Dacă ți-e foame, ia”. Iar lângă acest mesaj desenează o inimă.

”Dacă și alte brutării, magazine și pizzerii ar face la fel, mulți oameni ar duce-o mai bine și nu s-ar mai face atâta risipă”, a declarat Cristina Georgiana Vlad.

Gestul româncei a reprezentat un imbold pentru localnici, care la rândul lor, în fiecare seară. lasă pungi cu alimente pentru nevoiași în fața cafenelei Cristinei.

Și în România există câteva inițiative asemănătoare, din păcate prea puține față de câte s-ar putea face...

SHARE