Isteria provocata de coronavirus: un barbat a tras manerul de alarma in metrou pentru ca altcineva a stranutat si nu avea masca

21 Feb 2020

Un pasager a oprit metroul cu care calatorea, tragand manerul de alarma, pentru ca un barbat a stranutat fara sa aiba masca, relateaza The Independent, citand un ziar japonez, Mainichi.

  • Isteria provocata de coronavirus: un barbat a tras manerul de alarma in metrou pentru ca altcineva a stranutat si nu avea masca

Cei doi, care stateau unul langa celalalt, s-au si incaierat, fiind necesara interventia fortelor de ordine pentru a-i desparti. Un oficial din ministerul japonez al Transporturilor a declarat ca teama de coronavirus impinge oamenii la tot felul de gesturi necugetate, care au repercusiuni asupra ordinii perfecte care domneste in Japonia.  Acelasi oficial a declarat pentru Mainichi: “Rugam pasagerii sa nu apese butonul de urgenta ori de cate ori cineva fara masca stranuta. De asemenea, ii mai rugam pe pasageri sa arate ca au bune maniere si sa nu stranute in public, cu gura deschisa”.

Noul coronavirus, denumit Covid, a infectat mai mult de 76 000 de persoane in 27 de tari si este cauza a 2200 de decese, din momentul in care a fost descoperit in China, respectiv in decembrie 2019.

SHARE