YouTube a crezut că incendiul de la Notre Dame e fake news și l-a confundat cu 9/11

16 Apr 2019

Un exemplu cât se poate de edificator despre faptul că inteligența artificială este încă departe de a fi ceea ce s-ar dori a fi, și că omul are încă o putere mai mare de discernământ,  este oferit de modul în care platforma video Youtube a tratat incendiul izbucnit seara trecută la catedrala Notre Dame din Paris, care a fost tratat ca fiind un fake news, scrie BuzzFeed.

  • YouTube a crezut că incendiul de la Notre Dame e fake news și l-a confundat cu 9/11

Nimic nu prevestea tragedia care a dus la distrugerea unui simbol al creștinătății și al Parisului, iar informația despre incendiul devastator a luat pe toată lumea prin surprindere, și chiar și sistemul de estimare al veridicității știrilor, testat de Youtube a fost prins pe picior greșit. 

YouTube are în teste o nouă funcționalitate care oferă linkuri relevante spre conținut documentat și certificat, în cazul clipurilor video pe care le consideră a fi fake news.

Imaginile live de la fața locului ale France 24, NBC sau CBSN au fost marcate drept știri false. Iar faptul că imaginile din Paris se asemănau cu o altă tragedie care a șocat o lume - incendiul și prăbușirea Turnurilor Gemene din New York, în urma unui atac terorist - YouTube le-a oferit utilizatorilor un link care îi redirecționează spre site-ul Encyclopedia Britannica,  cu nformații relevante despre 9/11.

SHARE