Nu, nu era reabilitare, un hoț chiar a furat 800 de metri de asfalt într-o noapte!

15 Mai 2019

Un hoţ a furat într-o singură noapte aproximativ 800 de metri de asfalt de pe un drum din China pentru a face rost de bani, potrivit China News Service.

  • Nu, nu era reabilitare, un hoț chiar a furat 800 de metri de asfalt într-o noapte!

Sătenii au crezut iniţial că în zonă se efectuau lucrări de reabilitare a căii de acces, dar după ce s-au convins că nu este deloc așa, au sunat la poliție reclamând dispariția drumului.

Poliţiștii au descoperit relativ repede scenariul care a stat la dispariția drumului: un bărbat închiriase un buldoexcavator cu care a decupat asfaltul, apoi a încărcat bucăţile de pavaj în camioane şi le-a vândut unei companii de materiale de construcţii.

Hoţul a strâns în total 500 de tone de asfalt pe care le-a vândut cu 5.000 de yuani (640 de euro).

”Nimeni nu trecea pe aici. Deci de ce să nu recuperez bucăţile de beton pentru a face nişte bani?”, a declarat bărbatul, a cărui acțiune a fost facilitată și de faptul că în zonă se amenaja un nou drum.

Această poveste amuzantă a generat vineri pe reţelele de socializare din China zeci de mii de comentarii. ”Sărăcia l-a făcut să devină creativ”, a scris pe un ton admirativ un utilizator al platformei de microbloging Weibo. Un alt internaut a fost, însă, mai dur: ”Cea mai potrivită sancţiune ar fi aceea de a repara drumul”.

SHARE