Greta Thunberg s-a plâns că nu a prins loc într-un tren din Germania. Deutsche Bahn i-a replicat

15 Dec 2019 | scris de Ioana Constantinescu

Recent declarată de revista People ”personalitatea anului”, Greta Thunberg a provocat o dispută cu căile ferate germane - Deutsche Bahn, după ce s-a plâns pe Twitter că a fost nevoită să călătorească într-un tren aglomerat la întoarcerea de la Conferinţa asupra schimbărilor climatice (COP25) desfăşurată la Madrid.

  • Greta Thunberg s-a plâns că nu a prins loc într-un tren din Germania. Deutsche Bahn i-a replicat

Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani - care are 3,6 milioane de abonaţi pe Twitter - a postat o fotografie în care apare aşezată pe podea într-un tren, înconjurată de valizele sale, adăugând că a traversat Germania în trenuri aglomerate. Imaginea a provocat numeroase comentarii critice la adresa serviciilor oferite de Deutsche Bahn.

În replică, tot pe Twitter, Deutsche Bahn postat un mesaj în care a precizat că activista de mediu nu a călătorit decât temporar în respectivele condiții și că alți membri ai echipei ce o însoțeau aveau locuri, la clasa I, sugerând că Tweet-ul lui Thunberg a reprezentat în parte doar o acțiune de imagine.

"Dragă Greta, mulţumim pentru susţinerea acordată lucrătorilor feroviari în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice. Ne bucurăm că aţi călătorit cu ICE 174 (tren de mare viteză) sâmbătă.

Ar fi fost mai frumos dacă aţi fi menţionat şi felul şi modul amabil şi competent în care aţi fost tratată de personalul nostru la clasa întâi”, se spune în mesajul postat contul de Twitter al Deutsche Bahn.

Totuşi, Deutsche Bahn nu a negat faptul că Thunberg nu şi-a găsit un loc înainte de Frankfurt, la jumătatea drumului dintre Basel şi Hamburg.

Thunberg a răspuns printr-un alt tweet că trenul său de la Basel fusese anulat şi că ea şi prietenii săi au trebuit să stea pe podea în două trenuri înainte de a găsi la clasa I din Goettingen.

”Bineînţeles că nu este o problemă şi nu am pretins niciodată că a fost. Trenurile aglomerate sunt un semn bun, pentru că ele arată că cererea pentru călătoriile cu trenul este mare”, a adăugat ea.

Thunberg, care refuză să călătorească cu avionul pentru a-şi limita amprenta de carbon, a fost criticată săptămâna trecută de preşedintele american Donald Trump care, tot pe Twitter, a ironizat indignarea ei ecologică, spunând că ar trebui să înveţe să-şi gestioneze furia.

SHARE