Grecia le interzice turiștilor supraponderali să se mai urce pe măgari

03 Apr 2019

În Santorini, în sezonul turistic, turiști extrem de leneși sunt cărați de măgari pe cele 520 de trepte care urcă spre orașul Fira.

  • Grecia le interzice turiștilor supraponderali să se mai urce pe măgari

În urma acestei îndeletniciri, deloc voluntare, măgarii au început să sufere de probleme ale coloanei, fac bătături de la șa și suferă inclusiv de epuizare. Animalele sunt obligate să facă 4-5 călătorii dus-întors zilnic, în temperaturi care depășesc adeseori 30 de grade Celsius, pentru a transporta turiștii.

Primarul orașului, Nikos Zorzos, a declarat că va începe o campanie pentru a descuraja aceste practici și va colabora inclusiv cu companiile de ferryboat-uri care transportă turiștii.

”Măgarii și catârii fac parte din tradiția noastră. Proprietarii lor, în special cei tineri, au înțeles că trebuie să ne preocupăm și de sănătatea animalelor”, a declarat acesta.

Autoritățile elene au lansat o campanie prin care îi roagă pe turiști să nu mai accepte această ”formă de transport”, care are un impact considerabil asupra animalelor.

Anul trecut, ministrul pentru dezvoltare rurală din Grecia a interzis ca animalele să care o povară mai mare de 100 de kilograme sau mai mare de o cincime din greutatea lor. De asemenea, proprietarii sunt obligați să asigure bunăstarea animalelor, le este interzis să folosească la muncă animale bolnave, rănite sau gestante și trebuie să le hrănească și să le adape din containere curate.

SHARE