General Motors închide șapte fabrici de teama unei posibile recesiuni

27 Noi 2018 | scris de Rodica Ungurean

Unul dintre cei mari mari producători de automobuile la nivel mondial a anunţat luni a luat decizia de a închide şapte fabrici din întreaga lume în încercarea de acumula capitalul necesar pentru a putea rezista unei posibile recesiuni pe piața auto americană, scrie Financial Times.

  • General Motors închide șapte fabrici de teama unei posibile recesiuni

General Motors a declarat că va înceta producţia la şapte fabrici din întreaga lume şi va concedia mii de muncitori, într-un efort de a strânge economii de şase miliarde de dolari împotriva unei eventuale recesiuni a pieţei interne şi a impactului unui război comercial global. 

GM va opri producţia, anul viitor, în şapte fabrici - Lordstown, Ohio, Hamtramck, Michigan, şi Oshawa, Ontario - avânt în intenție și oprirea fabricării câtorva modele asamblate în unitățile respective, printre care şi Chevrolet Cruze, the Cadillac CT6 şi Buick LaCrosse.
 
Este cea mai mare restructurare a companiei din ultimul deceniu, producătorul de autovehicule fiind nevoit să renunţe la fabricarea unor modele care nu se vând prea bine, dar şi oprirea totală a producţiei altor modele.

Compania anunţă că va reduce semnificativ forţa de muncă din Statele Unite, cu peste 8.000 de salariaţi.
 
Astfel, GM vizează reducerea costurilor cu 4,5 miliarde de dolari şi reducerea cheltuielilor de capital cu 1,5 miliarde de dolari pe an şi va dubla resursele alocate autoturismelor electrice şi autonome în următorii doi ani.

De asemenea, într-un efort de apropiere către tehnologiile actuale și noile tendințe ale pieței, GM a anunțat că se va orienta mai mult spre producţia de automobile electrice şi autonome.

SHARE