Cum au conspirat trei italieni pentru a fura moștenirea de câteva milioane de euro a unei fetițe românce

17 Ian 2019

Procurorii italieni cer o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru avocatul Michele Morenghi, membru al baroului din Milano, care este acuzat că a falsificat testamentul  lui Fausto Orcesi, decedat în 2013, la vârsta de 63 de ani, pentru ca averea acestuia să îi rămână surorii defunctului şi unei foste iubite a acestuia, relatează Il Piacenza.

  • Cum au conspirat trei italieni pentru a fura moștenirea de câteva milioane de euro a unei fetițe românce

Procurorii spun însă că adevăratul moştenitor ar fi o fetiţă născută din relaţia lui Orcesi cu o româncă de 31 de ani. Copila s-a născut după moartea italianului, dar analiza ADN a demonstrat că este fiica acestuia şi moştenitoarea de drept a averii, care depăşeşte 2 milioane de euro.

Testamentul a fost prezentat notarului cu două zile înainte de moartea bărbatului, care era grav bolnav. Actul prevedea ca sora lui Orcesi să primească un milion de euro, fosta iubită – casa şi banii din asigurarea de viaţă, iar avocatul Morenghi, desemnat executor testamentar, suma de 850.000 de euro.

În susținerea acuzației, procurorii au probat faptul că testamentul nu nu este scris de Orcesi, ci de cea a surorii lui, lucru demonstrat de analiza grafologică.

De asemenea, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost ars la crematoriu, deşi omul şi-ar fi exprimat dorinţa de a fi înmormântat. Prin această acțiune, sora lui ar fi dorit să facă imposibilă o analiză ADN care să demonstreze că rodul relației avute cu românca este fiica fratelui său, tentativă eșuată pentru că în spitalul unde a murit italianului existau încă probe biologice ale acestuia.

SHARE