O puștoaică de 9 ani a convins mii de oameni din întreaga lume să planteze 240.000 de copaci, de ziua ei

05 Oct 2020 | scris de Monica Nistor

O puștoaică în vârstă de 9 ani, activistă de mediu, a reușit, în urma unui apel pe Twitter, să-și convingă urmăritorii să planteze 240.000 de copaci, în întreaga lume, scrie Euronews.

  • O puștoaică de 9 ani a convins mii de oameni din întreaga lume să planteze 240.000 de copaci, de ziua ei

Licypriya Kangujam a împlinit 9 ani pe 2 octombrie și a lansat un apel pe Twitter, rugându-și cei 93.000 de urmăritori să o sărbătorească plantând fiecare câte un copac. 

Mii de oameni din întreaga lume au răspuns apelului și până în prezent s-au plantat aproximativ 240.000 de copaci. 

Organizația Sustainable Green Initiative Foundation a contribuit la această mișcare cu plantarea a 200.000 de pomi fructiferi.

"Am decis să platăm pomi fructiferi deoarece ar putea schimba viața mai ales în comunitățile sărace, ajutându-i să obțină venituri din vânzarea fructelor", a declarat Aarav Seth, și el activist de mediu la doar 12 ani. 

Tinerii din Emiratele Unite s-au alăturat inițiativei și au plantat 15.000 de copaci, de ziua activistei, sub inițiativa: "Plantează o moștenire".

"Le mulțumesc tuturor părinților, copiilor, școlilor și organizațiilor locale care s-au alăturat demersului meu pentru a schimba lumea în care trăim", a transmis, tot pe Twitter, Licypriya Kangujam.

SHARE