El este românul care a furat tabla de pe o biserică anglicană veche de 800 de ani!

31 Ian 2019

Un idiot, întâmplător din aceeași nație cu noi, s-a trezit în Marea Britanie gata să munte munții din loc, nu-i așa, pentru că în țară nu avea toate condițiile pentru dezvoltarea personalității sale și un viitor luminos.

  • El este românul care a furat tabla de pe o biserică anglicană veche de 800 de ani!

Remus Tudorache, un tip în vârstă de 27 de ani, simțea o acută nevoie de-a avea buzunarele pline, numai că manifesta o alergie teribilă față de munca cinstită, probabil afecțiune de care suferea încă din țară.

Nu s-a dat în lături să pună osul la treabă, și a reușit ca în cei doi ani de activitate susținută în câmpul muncii să dea jos tabla de pe bisericile englezilor, nu că i-ar fi cerut-o ei, ci doar ca s-o vândă la centrele de reciclare.

A produs daune în valoare de 100.000 de lire sterline, dar poate cea mai gravă consecință a faptelor sale este faptul că a degradat un monument istoric vechi de 800 de ani, o biserică datând din secolul XIII, a cărei stare, după ce-a dezbrăcat-o de tablă, a suferit atât de mult încât autoritățile au închis-o. Și asta după ce localnicii reușiseră să o restaureze, adunând 120.000 de lire!

Avocatul românului a adus în discuție faptul că în ciuda faptului că acțiunile acestua au fost dovedite în instanță ca fiind premeditate, organizate și executate profesionist, acuzatul nu a realizat impactul emoțional pe care faptele sale le vor produce comunității.

Instanța l-a condamnat pe Tudorache la cinci ani de închisoare cu executare. Vestea proastă e că ne vom trezi pe cap cu individul, conform deciziei judecătorești, el urmând ca după ispășirea pedepsei să fie deportat în România. 

 

SHARE