Marea Britanie. Instanța a interzis deportarea unui turc, motivând că este pe deplin integrat în bandele interlope!

10 Apr 2019

Este din ce în ce mai clar că logica nu prea mai are nimic de a face cu deciziile luate sub presiunea noilor tendințe ce privesc multiculturalismul și corectitudinea politică. S-ar putea spune că e vorba, în unele cazuri, chiar de prostie... 

  • Marea Britanie. Instanța a interzis deportarea unui turc, motivând că este pe deplin integrat în bandele interlope!

Cazul lui Tolga Binbuga, un turc în vârstă de 29 de ani din Marea Britanie, va rămâne de-a pururi în jurisprudența Regatului Unit, relatează The Telegraph.

Binbuga a ajuns în Marea Britanie în 1990, pe când avea numai nouă ani, și, major deja în 2010, nu a depus actele pentru a primi cetățenia britanică, alături de familia sa. 

Și nu fiindcă nu i-ar fi plăcut în UK, ci pur și simplu pentru că a fost mult mai mai interesat să-și continue activitatea infracțională, alături de bande specializate în jafuri și furturi din locuințe.

Având în vedere cazierul adunat, autoritățile britanice au inițiat împotriva sa, în 2014, o procedură de deportare.

Acțiunea a fost contestată de Binbuga în justiție, și, culmea, a obținut câștig de cauză în prima instanță.

În motivația pe care a oferit-o deciziei sale, judecătorul, după ce a deplâns proliferarea bandelor în rândul tinerilor britanici, a conchis: "În opinia mea, deși este o concluzie tristă și neplăcută, asocierea reclamantului cu această bandă din nordul Londrei este un bun exemplu al integrării sale într-unul din aspectele mai puțin plăcute ale vieții din Regatul Unit".

Cum era absolut firesc, decizia a atacat hotărârea instanței care certifica faptul că dacă a devenit infractor în Marea Britanie, Binbunga e musai să și rămână.

Decizia din prima instanță l-a stupefiat pe judecătorul care a analizat cazul la apel. 

"Pur și simplu nu pot accepta faptul că a fi membru al unei bande din nordul Londrei poate fi considerat un exemplu de integrare socială și culturală.(...) Consider că faptul de a fi membru al unei bande este antiteza integrării sociale și culturale în Marea Britanie ", a spus judecătorul care a decis că Binbuga trebuie trimis cât mai repede în patria strămoșilor săi.

Decizia de deportare a lui Binbuga a fost confirmată săptămâna trecută și de Curtea de Apel, care a respins ultimul demers împotriva ei. Până în acest moment, reprezentanții Home Office nu au anunțat dacă Binbuga a fost sau nu deportat, probabil acesta fiind în continuare foarte ”integrat” în lumea interlopă britanică.

SHARE