Celui mai bun rugbyist australian i s-a reziliat contractul de profesionist pentru un comentariu creștin pe Instagram

17 Apr 2019

Celui mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, Israel Folau, i se rezilia contractul de jucător profesionist, după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj considerat a avea caracter homofob, informează media internaţională.

  • Celui mai bun rugbyist australian i s-a reziliat contractul de profesionist pentru un comentariu creștin pe Instagram

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii. idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris Folau, creştin fundamentalist, pe Instagram.

Nu este prima postare de această natură făcută de sportivul australian în vârstă de 30 de ani, dar ar putea fi ultima în calitate de rugbist profesionisr.

"În timp ce Israel are dreptul la credinţele lui religioase, modul în care le exprimă este incompatibil cu valorile sportului. Dorim să clarificăm că el nu vorbeşte în numele sportului, în recentele lui postări.

I-am adus clar la cunoştinţă lui Israel, în mod formal şi repetat, că orice postare sau comenatriu pe reţelele de socializare, care este în orice fel lipsit de respect faţă de oameni din cauza sexualităţii, va duce la o acţiune disciplinară.

În absenţa unor circumstanţe atenuante convingătoare, intenţia noastră este să-i reziliem contractul", au precizat, într-un comunicat comun,  președintele asociației australiene de rugby, Raelene Castle şi conducătorul excutiv al echipei New South Wales Waratahs, Andrew Hore.

Contractul lui Folau, în valoare de mai multe milioane de dolari anual, expira în 2022.

Sancţiunea pe care o va primi va duce cel mai probabil şi la excluderea din naţionala Australiei, pentru care el a evoluat de 73 de ori şi cu care ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din acest an.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

SHARE