Motivul pentru care cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o amendă de 26.000 de euro

25 Ian 2019

Cea mai bogată femeie din Norvegia a condamnată la o pedeapsă de 18 zile cu suspendare și la plata unei amenzi în valoare de aproximativ 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii rutieri pentru un control de rutină și aceștia au descoperit că milionară avea o alcoolemie peste limita admisă, relatează AFP.

  • Motivul pentru care cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o amendă de 26.000 de euro

Un control de rutină al polițiștilor rutieri a descoperit că tânăra moștenitoare a unei familii de investitori și industriași suedezi, Katharina Andresen, a fost atât de prietenă cu alcoolul, încât a performat o alcoolemie de 0,64 grame per litru de sânge, aproape de trei ori nivelul maxim acceptat - 0,21 grame per litru.

În Norvegia, Infracțiunile de acest tip sunt pedepsite în general cu o amendă care echivalează cu salariul brut pe o lună și jumătate al persoanei care a comis infracțiunea, dar cum tânăra bogătașă, în vârstă de 22 de ani, este studentă, tribunalul din Oslo a decis să calculeze amenda pe baza averii acesteia, care este estimată la 7,7 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 800 de milioane de euro).

"Îmi pare rău că am condus în timp ce aveam o alcoolemie peste limită. Credeam că nivelul de alcool coborâse la zero după atât de mult timp, dar ar fi trebuit să verific acest lucru înainte să mă urc la volan. Îmi pare cu adevărat foarte rău", a scris Katharina Andresen într-un SMS expediat jurnaliștilor de la cotidianul Finansavisen, care au publicat în premieră aceste informații.

De asemenea, moștenitoarei celei mai mari averi din Norvegia i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 13 luni, urmând să susțină din nou examenul auto

SHARE