The Guardian. Persoanele autosexuale și autoromantice vor recunoașterea societății. Era și cazul!

06 Mar 2019

Cu pași din ce în ce mai siguri, prin contestarea normelor etice și a proceselor prin care a reușit să-și impună supremația pe planetă, lăsând în numele corectitudinii politice libertate promovării tuturor aberațiilor, societatea modernă se pare că se îndreaptă către o totală alienare a individului. 

  • The Guardian. Persoanele autosexuale și autoromantice vor recunoașterea societății. Era și cazul!

Bunăoară aflăm din The Guardian că nici măcar sexualitatea nu mai este așa cum știm, binară - heterosexuali și homosexuali - și că există mai multe identități sexuale pe care oamenii le pot folosi pentru a se defini.

Printre acestea, și autosexualitatea, o manifestare în care felul în care arăți și propriul trup gol îți provoacă ”fluturi în stomac”, dorință sexuală. Înseamnă să te încânte ideea de a petrece timp singur, să te autosatisfaci gândindu-te la propria persoană. Cu alte cuvinte, este tot ceea ce simte o persoană atunci când se îndrăgostește, dar sentimentele sunt îndreptate către propria persoană.

Ghia Vitale este autosexuală și autoromantică. Este logodită cu sine din martie 2017 și urmează să organizeze nunta. Și-a dat seama de propria sexualitate la vârsta de 7 ani, însă nu și-a explorat sentimentele până la facultate.

A învățat în timp să treacă peste ideile preconcepute despre relațiile romantice și peste noțiunea că o altă persoană te-ar valida. Acum, după cum era și ”normal”, Ghia vrea să oficializeze autosexualitatea în societate.

”Definiția mea pentru autosexualitate este să fii atras de propria persoană. Am fost atrasă de mine de când am devenit conștientă că există atracție sexuală.

Îmi amintesc că aveam în jur de 7 ani atunci când m-am uitat pentru prima dată în oglindă și am simțit atracție. Nu am auzit însă termenul de autosexual până când nu am terminat facultatea, în 2013.

Atracția pe care o simțeam față de mine mi-a provocat sentimente de confuzie uneori, însă din momentul în care am aflat despre autosexualitate, m-am bucurat că există un termen pentru experiența mea. (...)

Înainte de asta, am avut sentimente de natură romantică și dorință sexuală pentru mine, însă am presupus întotdeauna că trebuie să fii cu o altă persoană pentru ca societatea să te valideze. Acum realizez că relația mea cu mine este la fel de validă ca orice altă relație”, a povestit Ghia Vitale.

Căsătoria cu propria persoană nu este întâlnită des. Chiar și așa, nu este un fenomen nou. Nu e recunoscută legal în nicio țară din lume, însă tot mai mulți oameni apelează la această ceremonie. O companie din Japonia chiar oferă pachete de nuntă cu propria persoană, destinate femeilor singure sau celor care nu au fost fericite într-o căsătorie anterioară.

SHARE