De ce a aterizat de urgenţă aeronava în care se afla Angela Merkel. Pista criminală, anchetată

30 Noi 2018 | scris de Monica Nistor

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili dacă problemele tehnice ale aeronavei cu care se deplasa cancelarul german Angela Merkel la summitul G20, în Argentina, sunt rezultatul unui act criminal, dezvăluie Rheinische Post, citând surse apropiate serviciilor de securitate germane.

  • De ce a aterizat de urgenţă aeronava în care se afla Angela Merkel. Pista criminală, anchetată

Avionul guvernamental de tip Airbus A340 a fost nevoit să se întoarcă din drum în timp ce survola Olanda şi să aterizeze de urgenţă, joi seara, pe aeroportul Koln-Bonn, din cauza unor disfuncționalități manifestate la anumite sisteme electrice.

Potrivit cotidianului regional citat, anchetatori examinează o eventuală pistă criminală care ar fi putut duce la aterizarea de urgenţă a Airbusului cancelarului la Koln.

Der Spiegel comunică faptul că după ce tot sistemul de comunicare al aeronavei a fost afectat, echipajul a fost nevoit să folosească un telefon prin satelit pentru a efectua naterizarea de urgenţă.

Potrivit Rheinische Post, căpitanul aeronavei, cu o vastă experiență de zbor, a catalogat incidentul ca fiind o ”oprire fără precedent a sistemelor de comunicaţie“.

Spiegel Online scrie că întregul sistem de comunicaţii cu solul a fost întrerupt şi subliniază că un astfel de incident este extrem de rar în activitatea aeronautică, dar nu abordează originile problemei.

Potrivit DPA, cancelarul german, care a petrecut noaptea de joi spre vineri la un hotel, la Bonn, a catalogat problemele cu care s-a confruntat avionul drept o ”pană gravă“, nedorind să comenteze alte speculații pe această temă.

Merkel urmează să se ducă în Argentina cu o delegaţie foarte redusă, din care face parte ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz, cu un avion de linie comercial, de la Madrid la Buenos Aires şi să aterizeze în capitala argetiniană cu peste 12 ore întârziere faţă de agenda iniţială, potrivit acestor surse, contactate de AFP în noaptea de joi spre vineri.

 

SHARE