Ținut captiv cinci ani la talibani, credea că fac mișto de el de el când îi spuneau că Trump e președinte

13 Mar 2019

Un canadian, salvat din mâinile unui grup de talibani din Afganistan, după ce a fost ținut captiv cinci ani, împreună cu soția și cei trei copii, spune într-un interviu acordat media că avea impresia că jihadiștii râdeau de el atunci când îi spuneau că președintele Statelor Unite este Donald Trump.

  • Ținut captiv cinci ani la talibani, credea că fac mișto de el de el când îi spuneau că Trump e președinte

Joshua Boyle și soția lui, Caitlin, au fost răpiți și ținuți captivi de către gruparea de talibani Haqqani în urmă cu cinci ani.

Cei doi soți au fost răpiți în timpul unei drumeții în Afganistan, la finalul anului 2012. Caitlin era însărcinată în acel timp și a mai născut alți doi copii în captivitate.

Canadienii primeau rareori informații despre ce se întâmplă în lume, ei aflând de-abia după ce au fost eliberați că Justin Trudeau este premierul Canadei.

Și mai șocant pentru el a fost atunci când a fost forțat să înregistreze un clip, ca o dovadă a faptului că sunt încă în viașă, în care răpitorii i-au dezvăluit că Donald Trump este președintele SUA. În acel moment, el a crezut că e o glumă. ”Nu am perceput că era ceva serios”, a declarat Joshua Boyle pentru Toronto Star.

Toți cei cinci canadieni au fost salvați de forțele pakistaneze, cu ajutorul informațiile oferite de SUA. Joshua Boyle a mai spus că speră ca cei care l-au răpit să plătească în fața justiției.

SHARE