Povestea misterioasă a călătorului în timp care a câștigat, în doar trei zile, o avere imensă la bursă, apoi a dispărut

13 Noi 2018 | scris de Monica Nistor

Nici după 15 ani unul din cele mai ciudate cazuri anchetate de FBI, privind o presupusă fraudă bursieră de 350 de milioane de dolari, care a ţinut săptămâni în şir prima pagină a ziarelor din Statele Unite, nu și-a găsit rezolvarea.

  • Povestea misterioasă a călătorului în timp care a câștigat, în doar trei zile, o avere imensă la bursă, apoi a dispărut

În 2003, Andrew Carlssin, un american în vârstă de 44 de ani, a fost arestat după ce, conform autorității de supraveghere a burselor, reușise, în doar trei zile, pornind de la 800 de dolari, în urma a 126 de tranzacțtii extrem de riscante, dar, toate, extrem de profitabile, să adune o avere de 350 de milioane de dolari.

Carlssin a stat după gratii două săptămâni, fiind apoi eliberat pe cauțiune.. Pe parcursul audierilor, anchetatorii au ascultat cu ochii măriți de uimire povestea sa incredibilă, despre călătorii în timp și despre un viitor ipotetic al omenirii.

Carlssin le-a povestit anchetatorilor că toată viața sa a fost dată peste cap după ce internat în spital suferind de o boală incurabilă, s-ar fi vindecat miraculos după ce ar fi fost vizitat de o rază albă.

Andrew Carlssin a povestit că ar fi călătorit succesiv, apoi, în viitorul planetei, până prin anul 2700, unde a trăit vreo doi ani.

El a relatat despre al treilea război mondial, despre creşterea masivă a nivelului oceanelor, despre o perioadă de dictatură planetară, dar şi despre un viitor îndepărtat în care guvernele, mass-media şi multe tehnologii actuale vor dispărea, lăsând loc unei lumi senine, neconflictuale, care comunică doar telepatic.

Toate aceste informaţii au făcut obiectul a zeci de ore de material video aflat acum în arhiva FBI. Ancheta s-a complicat şi mai mult după eliberarea pe cauțiune a lui Calssin, deoarece el a dispărut fără urmă, nemaifiind de găsit  în toți cei 15 ani ce au trecut de la momentul respectiv.

Principala ipoteză susținută de anchetatorii este aceea că bietul om, cu probleme psihice grave și suferind de cancer în fază terminală (informații confirmate de familia acestuia), ar fi fost folosit pentru o fraudă bursieră de proporţii, după care a fost asasinat, iar trupul i-a fost distrus.

Autorităţile au pierdut urma celei mai mari părţi a banilor câştigaţi de Andrew Carlssin la bursă, ei fiind deturnaţi din contul lui printr-o impresionantă reţea de companii şi de bănci fantomă, pe care, din cauza nivelului tehnologiei informatice din 2003, n-au reuşit să o descifreze. Există ipoteza că în spatele operaţiunii s-ar afla o serie de hackeri talentaţi, însă n-a fost exclusă nici varianta unei organizaţii teroriste.

Cazul a intrat în istoria bursei americane drept cea mai bizară serie de tranzacţii înregistrată vreodată, unii dintre analiştii financiari acreditând şi ideea că boala psihică a lui Andrew Carlssin l-ar fi ajutat să descifreze o serie de algoritmi pe care n-ar fi reuşit, la un loc, nici măcar 1.000 dintre cele mai performante computere. 

SHARE