Trimisă la închisoare în Dubai după ce a insultat-o pe Facebook pe soţia fostului

08 Apr 2019

O britanică ar putea face doi ani de închisoare în Dubai pentru că ar fi folosit limbaj necorespunzător cu privire la noua soţie a fostului soţ, pe Facebook, conform activiştilor, scrie The Guardian.

  • Trimisă la închisoare în Dubai după ce a insultat-o pe Facebook pe soţia fostului

Conform grupului de activişti Detained in Dubai (”Reţinuţi în Dubai”), în martie, Laleh Shahravesh, o britanică în vârstă de 55 de ani, a fost arestată împreună cu fiica sa adolescentă pe aeroportul din Dubai, fiind pasibilă să suporte o pedeapsă de doi ani de închisoare şi nevoită să plătească o amendă de 50.000 de lire pentru două postări de pe Facebook pe care le-a făcut când locuia în Marea Britanie în urmă cu doi ani.

Femeia se afla împreună cu fiica sa în Dubai pentru a participa la înmormântarea fostului soţ, decedat în urma unui atac de cord pe 3 martie.

Shahravesh a fost căsătorită cu fostul soţ timp de 18 ani şi cei doi au locuit în Dubai timp de opt luni.

Ea se întorsese la Londra împreună cu fiica ei în timp ce soţul a rămas în Dubai având în plan să se alăture familiei ulterior. Câteva luni mai târziu, Shahravesh a primit acte de divorţ, iar la scurt timp a văzut fotografii pe Facebook care arătau că fostul ei soţ s-a recăsătorit.

Ea a postat atunci două comentarii online, scrise în limba Farsi, într-unul dintre ele Shahravesh spunând: ”Sper să intri sub pământ, idiotule. Blestemat să fii”. Apoi ea ar fi făcut un comentariu nepotrivit despre noua soţie.

Shahravesh a fost eliberată pe cauţiune şi în prezent este cazată la un hotel după ce i-a fost confiscat paşaportul, conform BBC. Fiica s-a putut întoarce acasă, în Marea Britanie, unde locuiește alături de rude.

Cazul i-a făcut pe oficialii britanici să-și avertizeze cetăţenii cu privire la legile despre defăimare şi infracţiuni cibernetice din Emiratele Arabe Unite.

SHARE